forts. från inläggen "Snigelbesök" 2020-05-13 och 2020-05-20 "Vandra vidare i  vackra månad maj", där jag nämner Fotoklubbens utställning, som  avslutades den 15 maj, men som jag vill återkomma till här - med lite prat och fotominnen från min kamera. 

 * * *   Anteckningar från Vecka 20

 "Mönster" är temat denna vår på Fotoklubbens årliga utställning i montrarna på Murartorget i Vårgårda -

- utställningen där ett tjugotal  = 32 magnifika fantasifulla motiv från stad och land, hav, vatten, stenar och sand m m finns att beskåda just nu.

 Snabbrunda på utställningen

 Medan jag i veckan (v 20) gjorde en snabb rundvandring på utställningstorget, knäppte jag samtidigt 'random' (på måfå) som vanligt ett antal bilder med min lilla digitalkamera.  

Knäppte korten, som alltid numera,  också med tanke på att kanske skriva några rader om evenemanget i bloggen.

Och här sitter jag nu vid laptopen och granskar 'random'-bilderna från det här korta utställningsbesöket. --- Sätter in alla - svårt att välja ut några.

Bilderna är tagna ur olika vinklar och i olika riktningar... lite huller om buller.

 

  På en del foton ser vi också Fåglumbröderna på sin stensockel - permanent skulptur av Bosse Anås  sedan år 2000 (?) här på Murartorget.  


 Fotoutställningen på torget har som granne Susannes Blomsteraffär, som nu också smyckar området med vackra vårblommor.

Tore Hagmans gröna fält knyter ihop växtligheten här!


    *    *   *

   Till bilden ovan har jag tyvärr varken fotografens namn eller beskrivning av motivet till hands... men något slags mönster, som Naturen skapat är det ju.   Går förstås att ta reda på - och om någon som läser det här vet, är hen välkommen att skriva detta i kommentaren längst ner på sidan här!  Klicka där på 'Skriv en kommentar'.

  *    *    *

 "Vågrörelser i sand"  av Christer Widman  

    *    *    *

   "Silvertärna"  av Frode Windelbo   Här ser jag att jag ju gjort en selfie, skuggan av mig, där jag står och 'filmar',  är synlig på fotot!  Krockar nästan med Silvertärnan!  "Lavar" - tror jag att bilden ovan heter och handlar om...

     Ja, det här blir inte någon ordning på, mäktar inte reda ut det, visar bilderna i den ordning jag har dem i kameran...  Du som läser det här och vet, är välkommen att skriva detta i kommentaren längst ner på sidan här! 

     

        *    *    *

 Det här ser ut som en höghusfasad, men... Är de´det?  Svar: nej! 

Ett kryssningsfartyg, fotograferat från Gotlandsfärjan,  är det - får man veta, när man läser den tillhörande texten (nedan) till Gunnar Berglunds bild.

        *    *    *

  Vid varje bild finns fanns det alltså, förutom uppgiften om fotografen, också en beskrivning av motivet = när och var bilden var tagen osv.  Men jag hann inte läsa eller titta närmare på var och en av dem.

Utställningen kommer att finnas på Murartorget till den 15 maj, kanske hinner jag återvända dit för att komplettera alla bilderna här i inlägget med fotografers namn m m. ------

PS  den 16 maj   Idag vid lunchdags var jag tillbaka på Murartorget  för att se om jag fortfarande kunde skaffa lite mer information och fakta om verken - och det kunde jag - bilderna var inte borttagna ännu.

Här sätter jag nu in ytterligare bilder - dagsfärska sådana. 

Börjar med "Fåglumbröderna" på cykel, de också, liksom jag.  Fast jag har varit tvungen att leda cykeln på en del sträckor idag, där motvinden gjort att jag inte orkat trampa på tillräckligt för att kunna hålla balansen...

Som syns på den molnrika himlen, är väderleken fortfarande ungefär densamma som vid mitt första besök:  blåsigt och växlande mellan sol och moln, ja kyligt med hagel- och regnskurar titt som tätt, så fort jag kommer ut! 

 

  Om Fåglum-statyn finns också en hel del att berätta - vilket jag har gjort ett antal gånger tidigare här i bloggen -

  - så jag lämnar dem i fred här nu - nu när de efter diverse äventyr (=vandalisering m m) åter är förenade här på sockeln!  Men jag kanske skriver en kort sammanfattning i nästa inlägg, om någon dag  (y)  Kan väl inte låta bli, 'långskrivare' som jag är - och speciellt nu i pandemirestriktionens dagar............  - Nu har jag börjat kladda också, mer och mer...  :-[   (n) 

    *    *    *

  Avslutar här med 'forsande vatten'  och vackert 'stenmönster' -

                

        *    *    *

            

 -  och säger TACK till arrangörerna för denna fina BILDVISNING mitt i byn, tillgänglig för alla - ja, även för oss i "riskgruppen" - nu i coronatider!  

   --------   

Tillägg den 23 maj 2020:

  I dagens AT får jag veta att till vinnare - efter omröstning av  'Årets bild' på utställningen här - utsetts Inger Palo  med sin bild från Stockholms tunnelbana.  - Denna bild har jag tyvärr inte i min kamera, men jag säger här Grattis till vinnaren! - som bor i Bitterna i Vara kommun och är medlem i Vårgårda fotoklubb, läser jag i tidningen.  

------