På min trappa i morse: 

 

  - En snigel med vackert mönster sträckte ut sig på kökstrappan (härommorgonen), ja den var i rörelse med snigelfart, det vill säga med nästan ingen fart alls, men den tog sig sakta fram på den torra stenytan och med en tydlig inriktning att ta sig ner för trappstegen som den hade framför sig, nämligen 2 + 2 trappsteg och sedan ett par meter till på en likaså torr stenplattegång... innan den skulle komma ut på naturlig mark med jord och gräs - som väl måste vara en naturligare/lämpligare miljö för en snigel att vistas i?

  Vad är det här för slags snigel då?  Och hur och varför kom den hit - inte ett grönt strå eller ens en nypa jord på flera meters håll, bara sten.  

  För - en snigel är det väl?  Vackert mönstrad är den.  Se fotot ovan. 

- Kunde platsa i Fotoutställningen "Mönster", tänker jag.  Ur mönstersynpunkt, inte ur fotosynpunkt sett alltså. 

Tänker på Fotoklubbens utställning med tema 'Mönster' som pågår på Murartorget här i Vårgårda just nu och till den 15 maj. 

 Men så verkar den bekant  på något sätt också...... Jo! Nu kommer jag att tänka på en liten 'leopardmönstrad' jacka, som jag ju haft på åttiotalet (?) och som jag nog borde ha kvar någonstans i garderoberna... Måste kolla upp! 

Men först frågan -

-  hur gick det för snigeln att ta sig nedför trappan då?

  Ja, här gjorde jag en räddningsinsats - räddade den mördarsnigeln?!   från att dö i denna stenöken.  Eller gjorde jag kanske inte det..?  Jag tog i alla fall försiktigt upp den på en kartongbit och bar bort och lade den lilla arm- och benlösa varelsen under en forsythiabuske, där jorden var lite fuktig osv.   O:-) 

 När jag tittade på den en sista gång där (jag hade andra sysslor som väntade) ja, då var den hoprullad till en liten boll och låg så alldeles stilla - som i en skyddsställning - väntade väl tills faran skulle vara över.   

Men hur det sedan gick eller hur det slutade för 'min' snigel vet jag inte.  Skatan kanske tog den till frukostmat... den här majmorgonen...

 Tillbaka till jackan igen.

 Leopard- eller snigelmönstrad jacka

  Snigeln påminde mig alltså om att jag ju i garderoben någonstans bör ha en jacka  med samma vackra mönster och färg som snigelns.  (Jfr fotot ovan.)

 Nu har jag plockat fram jackan, provat den och befunnit den användbar!

 

 Jacka alltså från åttiotalet - platsande även i 2020 års mode.

  EFTERTANKE  

           Den som spar, hen har!  :-D 

------ PS   Ska i nästa inlägg försöka visa också några bilder från Murartorget och "Mönster"-Utställningen där.